984x656-allan-juul-hjerteliv-1-2019-800x450

ÅH2019: Allan døde, men blev reddet af sin søn

Johannes Juul handlede resolut og gav hjertemassage, da hans 52-årige far faldt om med hjertestop under en flytning

Der er gået et halvt år, siden Allan Juul fik hjertestop. Men hans søn Johannes husker det, som var det i går: Mandag den 11. maj hjælper Allan Juul sin søn med at flytte tilbage til lejligheden i Aarhus, efter at han og kæresten er kommet hjem fra en 8-måneders rejse. Da de når frem til lejligheden på Nørre Allé, parkerer Allan Juul bilen og stiger ud for at tømme traileren med flyttelæsset. Men inden de når at komme i gang, falder den 52-årige gym­nasielærer om. Johannes Juul vender sig om og løber hen til sin far.

– Jeg ser ham ligge på jorden og hive og pruste efter vejret. Han ligger stift på ryggen og stirrer vildt på os, som jeg aldrig har set før. Så bliver han helt stille og blå i ansigtet, siger Johannes Juul.

En af hans venner ringer 1-1-2, mens Johannes Juuls mor sætter sig på knæ og spørger, hvordan det nu er, man giver førstehjælp.

– Det kan jeg, siger Johannes Juul, og begynder straks at give hjertemassage. Han får hjælp af sin kæreste, som tæller hans tryk, mens hun selv giver Allan Juul kunstigt åndedræt. På et af trykkene kan Johannes Juul mærke, at han bøjer et rib­ben, men hans far reagerer ikke. Han ligger i stedet livløs på vejen.

– Jeg er godt klar over, at min far er død, men jeg græder ikke. I stedet fortsætter jeg med at trykke på hans brystkasse. At gøre det i virkeligheden er noget helt andet. Det føles anderledes, og jeg er overrasket over, hvor hårdt jeg trykker, siger Johannes Juul i dag.

 

Genoplivet ved andet stød

For tre år siden uddannede han sig til dykkerguide på Filippinerne, og i den forbindelse fik han et førstehjælpskursus. Dengang var det hele lidt sjov og ballade at tage kurset på en strand langt væk fra Danmark, men da han står bøjet over sin far, er det alvor.

Efter 4-5 minutter ankommer ambu-lancen. To reddere beder Johannes Juul om at fortsætte med hjertemassagen, mens de gør hjertestarteren klar. De støder én gang uden held, og Johannes Juul fortsætter hjertemassagen på sin far. Ved andet stød får redderne genoplivet Allan Juul. Turen går herefter til Aarhus Universitetshospital i Skejby og senere Aalborg Universitetshospital, hvor han får indopereret en ICD.

Oplevelsen har sat sine spor hos Johannes Juul, som altid har haft et tæt forhold til sin far.

– Jeg kan stadig mærke fornemmelsen af, at jeg beskadiger hans ribben. Jeg sender ofte en sms til ham med ordlyden: ”Hej far” og ikke andet for at sikre mig, at han har det godt, siger Johannes Juul.

Den 23-årige musikstuderende har efterføl­gende mødt den ene ambulanceredder.Ganske tilfældigt, mens hele familien var samlet.

– Det var en kæmpe oplevelse og fornøjelse at takke ham og bare se ham. Det har været en stor hjælp i vores sorg­proces. Tak skal du have, siger han.

 

[hjf-shortcodes_factbox title=”Sådan er det gået” alignment=”left”]Allan Juul lever i dag uden mén. Han har det godt og underviser i musik på halv tid på Aalborg Katedralskole[/hjf-shortcodes_factbox]

 

Rekonstruktion af redningen

 

Afgiv din stemme her inden den 4. marts 2019. (Afstemningen er slut).

 

 

Skrevet i kategorien:

Vinder af Årets Hjerteredder 2022 fundet: Thomas og Helene reddede 12-årige Emma

Af Hjerteforeningen | september 20, 2022

Vinder af Årets Hjerteredder 2022 Årets Hjerteredder blev fundet og hyldet ved Hjertegalla lørdag den 17. september 2022. Adm. direktør…

Læs mere

Børnene får straks hentet hjælp, da 41-årige Malene får hjertestop

Af Birgitte Rex | februar 21, 2022

Oscar, Carl og Ingrid holder hovedet koldt, da deres mor får hjertestop. Børnene får hurtigt ringet 112 og får hentet…

Læs mere

12-årige Emma bliver reddet af sin lærer og en klassekammerats mor

Af Birgitte Rex | februar 21, 2022

Emma Victoria Krupsdahl er på vej på studietur til Bornholm sammen med sin 6. klasse, da hun pludselig får hjertestop.…

Læs mere

Janes 8-årige børn reagerer lynhurtigt, da mor får hjertestop

Af Birgitte Rex | februar 21, 2022

Da 48-årige Jane får hjertestop, holder de 8-årige tvillinger Christian og Stella hovedet koldt og får med det samme ringet…

Læs mere

ÅH2021: Cebastian er her stadig takket være tre forbipasserende

Af Birgitte Rex | februar 22, 2021

At Cebastian Mogensen redder livet, da han en eftermiddag i marts pludselig falder om i indkørslen efter en løbetur med…

Læs mere

ÅH2021: Mor redder lille Huxis liv

Af Birgitte Rex | februar 22, 2021

En skøn forsommerdag i haven slutter brat, da lille Huxi på 4 år efter en tur i trampolinen besvimer i…

Læs mere

ÅH2021: Kæresten og svigermor giver Jeppe livreddende førstehjælp

Af Birgitte Rex | februar 22, 2021

Da Jeppe Mikkelsen på 25 år falder om i en hotelseng, er hans kæreste, Anne Sofie Balleby, ikke i tvivl…

Læs mere

Giv Liv på Stranden uge 29

Af Nanna Kaesler | august 18, 2020

Hvert år rammes ca. 5.400 danskere af et hjertestop uden for hospital, og kun ca. 16 procent overlever. Det tal…

Læs mere

Hjertestarterdagen 2020

Af Hjerteforeningen | marts 18, 2020

Hjerteforeningen har de seneste år været med til at markere Hjertestarterdagen – det skal vi selvfølgelig gentage i år 😊…

Læs mere

ÅH2020: 67-årige Leif fik hjertestop under sejlads

Af Birgitte Rex | februar 7, 2020

Ude på åbent vand stopper Leif Werges hjerte, men han bliver reddet af Louise Miltenburg Caspersens førstehjælp og af sønnen…

Læs mere