BLIV EN DEL AF VORES FRIVILLIGE INSTRUKTØRKORPS, HVIS DU:

 • Er interesseret i at undervise andre i hjertelungeredning (HLR) og brug af en hjertestarter (AED)?
 • Kan afsætte en weekend, hvor du deltager på et todages instruktørkursus?
 • Er i god fysisk form og kan se dig selv på et fysisk og mentalt krævende kursus i to dage, hvor du en stor del af tiden sidder på knæ og øver hjertemassage (HLR)?
 • Kan se dig selv agere i en undervisningssituation, hvor du kort, skarpt og præcist videreformidler viden og budskaber fra din instruktøruddannelse?
Play Video

Din opgave som frivillig instruktør er:

 • At undervise ved mindst 10 hjerteredderkurser - 30 minutters intro i genoplivning i løbet af en periode på 2 år. På 30 minutter formidler du helt basal viden om de livsvigtige handlinger i en genoplivningssituation. Du er med andre ord med til at få flere danskere til at turde træde til og handle, hvis de er vidne til et hjertestop. Du tager ud til deltagerne (grupper på 5-15 personer) og underviser - dog aldrig længere væk fra din bopæl end du selv har mod på. Hjerteforeningen dækker dine transportomkostninger.
 • At varetage en mindre administrativ opgave for at sikre viden om udbredelsen af introkurserne. Derfor skal du bruge et par minutter på at registrere dine kurser og deltagere i tilmeldingssystemet, ligesom du skal bruge lidt tid på at koordinere undervisningstidspunkt med gruppetilmelderen.
 • At hjælpe med rekruttering af deltagere til dine introkurser. Du vil automatisk modtage kursusforespørgsler via tilmeldingssystemet, dog kan det være nødvendigt at du bidrager til rekrutteringen af kursusdeltagere i dit lokalområde og/eller netværk for at nå målet om at undervise ved 10 kurser i løbet af 2 år.

Vi tilbyder: 

 • En omfattende gratis uddannelse som certificeret instruktør i genoplivning ved Europæisk Råd for Genoplivning (ERC). Dansk Råd for Genoplivning er ansvarlig for instruktøruddannelsen.
 • Mulighed for at deltage som instruktør ved diverse events med fokus på hjertestop og genoplivning, indgå i lokal eller regional presseomtale samt deltage i webinarer, konferencer og arrangementer på hjertestopområdet.
 • Et fællesskab og sparring med Hjerteforeningens øvrige ca. 300 aktive Giv Liv instruktører. Hjerteforeningen vil støtte dig i organiseringen af afholdelsen af dine kurser, og vi vil have en løbende kontakt og dialog med dig.

Du skal være opmærksom på at Hjerteredderkurser - 30 minutters intro i genoplivning ikke tilbydes i folkeskoleregi herunder privatskoler, friskoler og efterskoler.

 

DRG_DK_Color (002)

KRAV TIL UDDANNELSEN

For at blive instruktør i Hjerteredderkurser - 30 minutters intro i genoplivning skal du bestå instruktøruddannelsen ERC HLR-AED. Der sker ved løbende vurdering og en enkelt test ved Dansk Råd for Genoplivning. Der stilles følgende krav:

 • At du kan tilegne dig viden på et vist fagligt niveau og kan formidle denne viden struktureret og præcist, således at al central information om hjertelungeredning og brug af en hjertestarter formidles på 30 minutter.
 • At du har et helbred og en fysisk mobilitet, som gør dig i stand til at gennemføre en fysisk og mentalt krævende uddannelse med todages træning af hjertelungeredning (HLR) på gulvet.

Du skal være fyldt 18 år for at deltage på instruktøruddannelsen.

 

Børneattest

Som frivillig instruktør i genoplivning skal du godkende, at vi indhenter en børneattest, hvorfor vi indhenter dit CPR-nummer i forbindelse med din tilmelding. Årsagen til dette er, at du som instruktør kan undervise hold med deltagere ned til 12 år. Der skelnes ikke mellem instruktører, der underviser børn og instruktører, der ikke underviser børn. Du vil høre nærmere fra Hjerteforeningen vedrørende børneattesten, og vi vil guide dig igennem processen.

Dit CPR-nummer opbevares fortroligt og i fuld overensstemmelse med GDPR.

KURSUSINFORMATIONER OG TILMELDING

PRAKTISK OM INSTRUKTØRUDDANNELSEN

Uddannelsen er gratis og strækker sig over en weekend: lørdag kl. 9.00 til ca. 17.30 og søndag kl. 9.00 til ca. 16.15.

Uddannelsen er uden overnatning.

Hjerteforeningen dækker transportudgifter til instruktøruddannelser ved statens lave kørselstakst. Vi refunderer ikke eventuelle udgifter til overnatning, broafgift eller parkering.

 

TILMELDING

Hvis du ønsker at blive frivillig instruktør, så udfyld nedenstående formular, og du vil blive kontaktet.

Ved problemer eller spørgsmål kontakt gerne Giv Liv-teamet på mail givliv@hjerteforeningen.dk eller tlf. 28571489.

 

 

 

INSTRUKTØRUDDANNELSER EFTERÅR 2022

Aalborg d. 1.-2. oktober

Odense d. 8.-9. oktober (Venteliste)

København d. 29.-30. oktober (Venteliste)

Aarhus d. 5.-6. november (Obs! Kun for DGI) 

Roskilde d. 19.-20 november (Venteliste)

Instruktøruddannelserne gennemføres i samarbejde med DGI.

DGI logo

MELD DIG SOM INSTRUKTØR