FÅ EN GRATIS INSTRUKTØRUDDANNELSE OG LÆR DINE NABOER AT REDDE LIV
Hvert år får op til 5 personer i dit boligområde hjertestop. Hjertemassage og stød med en hjertestarter kan redde liv, hvis der handles inden for få minutter. Til det har vi brug for både din og din nabos hjælp. Med en uddannelse som instruktør i genoplivning bliver du i stand til at undervise andre i dit boligområde i genoplivning. Sammen kan I handle hurtigt ved hjertestop og være med til at gøre en livsvigtig forskel.
Som instruktør skal du udbrede viden om genoplivning og brugen af en hjertestarter. Dette gøres ved at du afholder gratis introduktionskurser á 30 minutters varighed.
Tilmeld dig instruktøruddannelsen, hvis du:
- Kunne tænke dig at deltage i en frivillig indsats om at undervise beboere i dit boligområde i hjertelungeredning (HLR) og brugen af en hjertestarter
- Kan afsætte en weekend, hvor du deltager på en todages instruktøruddannelse.
- Har lyst til at formidle et livsvigtigt budskab kort og klart for en gruppe på op til 15 personer
- Kan forpligte dig til at undervise ved 10 kurser á 30 minutter over de næste 2 år
Hvis du kan tale andre sprog end dansk er det kun en fordel.
Hvad er CARAMBA?
CARAMBA er et forskningsprojekt, som skal undersøge om overlevelsen ved hjertestop i dit boligområde kan øges ved bl.a. at flere beboere har viden om hjertestop samt at personer med hjertestop hurtigt får hjælp fra vidner og stødes med en hjertestarter. Forskningsprojektet gennemføres af Region Hovedstadens Akutberedskab og støttes af Trygfonden.
Afholdelse af instruktøruddannelsen sker i samarbejde mellem Østifterne, Region Hovedstadens Akutberedskab, Dansk Råd for Genoplivning og Hjerteforeningen.
KRAV TIL UDDANNELSEN
Dansk Råd for Genoplivning er ansvarlig for instruktøruddannelsen. For at bestå uddannelsen skal du vise, at du har forstået de vigtige handlinger i en genoplivningssituation, og at du kan demonstrere det for andre. Og du skal kunne videreformidle det, du har lært, klart og forståeligt for andre og i den rækkefølge, du har lært. Du skal være opmærksom på, at der vil blive brugt meget tid på at øve hjertelungeredning på gulvet, og du skal derfor være i stand til det.
Desuden skal du være fyldt 18 år og kunne deltage hele uddannelsen. Uddannelsen strækker sig over en weekend, men er uden overnatning. Typisk foregår uddannelsen kl. 9.00-17.30 lørdag og kl. 9.00-16.00 søndag.
Børneattest
Som frivillig instruktør i genoplivning skal du godkende, at vi indhenter en børneattest. Vi beder derfor om dit CPR-nummer. Årsagen til dette er, at du kan undervise børn ned til 12 år. Du vil høre nærmere fra Hjerteforeningen vedrørende børneattesten. Det er meget simpelt, og vi vil guide dig igennem.
Dit CPR-nummer opbevares fortroligt og i fuld overensstemmelse med GDPR.
PRAKTISK INFORMATION OG TILMELDING
Tilmelding
Hvis du ønsker at blive frivillig instruktør, så udfyld nedenstående formular, og du vil blive kontaktet.
Kontaktinformation
Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på givliv@hjerteforeningen.dk eller 2857 1489
Praktisk information
Instruktøruddannelsen er uden overnatning. Transportomkostninger inden for en radius på 60 km refunderes. Frokost og kaffe/the er inkluderet.