Der afholdes i øjeblikket ikke Hjerteredderkurser - 30 minutters intro i geonplivning.

Vi holder os løbende opdateret om coronasituationen og håber at vi snart igen kan tilbyde introkurser.

HJERTEREDDERKURSUS – 30 minutters intro i genoplivning

Kan du samle et hold på min. 5 personer over 12 år, der ønsker at deltage i et Hjerteredderkursus - 30 minutters intro i genoplivning? Så tilbyder vi, at instruktøren kommer til jer.

Din gruppe kan bestå af kolleger, ansatte, naboer, folk fra sportsklubben eller studiet, venner, familie eller lignende. Kurserne varer 30 minutter og kan passes ind i mange situationer, f.eks. i frokostpausen, til en familiefødselsdag, ven/venindeaften, arrangementer i den lokale forening eller sportsklub.

Der kan maksimalt være 15 personer pr. instruktør/hold. Ved tilmelding af mere end 15 personer, vil der blive oprettet flere hold.

Et Hjerteredderkursus - 30 minutters intro i genoplivning er en introduktion til genoplivning. Det vil sige, at instruktøren gennemgår alle de vigtige trin og handlinger i en genoplivningssituation. Deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål og enkelte deltagere kan afprøve hjertemassage, kunstig åndedræt samt brug af en hjertestarter på en dukke. Hvis alle deltagere ønsker at øve sig på dukken, kan det blive nødvendigt at udvide kursets varighed til mere end 30 minutter. Dette skal derfor aftales med instruktøren før kurset, når instruktøren kontakter dig.

Hjerteforeningen har udviklet introduktionskurserne i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning og med økonomisk støtte fra Østifterne. Alle danskere bør have viden om genoplivning og kunne træde til, hvis de er vidne til et hjertestop.

 

Deltagelse og tilmelding

Når du har udfyldt tilmeldingsskemaet vil vores tilmeldingssystem automatisk finde den instruktør, der bor tættest på adressen, hvor kurset skal holdes.

Alle vores instruktører er frivillige og bruger deres fritid på at undervise. Du kan derfor forvente, at der i nogle tilfælde kan gå op til 4 uger, inden du bliver kontaktet af en instruktør. I nogle dele af landet er der færre instruktører, og der kan derfor være længere ventetid på et kursus.

Når vi har fundet en instruktør til at afholde jeres kursus, vil du modtage en mail med besked om  at registrere navn, fødselsår og e-mail på de deltagere, der skal med på kurset.

Efter endt kursus vil alle deltagere via e-mail modtage et bevis for deltagelsen på kurset.

 

Se to indslag om vores Hjerteredderkurser - 30 minutters intro i genoplivning her:

TV2 Østjylland

TV2 Nord

 

Akkreditering

Skal du bruge et kursus i genoplivning som led i en akkreditering? Så er det dit ansvar selv at afklare, hvorvidt vores introduktionskursus i genoplivning er tilstrækkelig.

Ved et introkursus er det muligt at afprøve hjertemassage på en dukke efter aftale med instruktøren. Et introkursus giver viden om genoplivning, men det sikrer ikke solid praktisk øvelse – og dokumentation for, at deltagerne udfører korrekt HLR.

Kursusbeviset er således en dokumentation for deltagelse og ikke for færdigheder. Vi vil derfor typisk anbefale virksomheder, der skal have et kursus i genoplivning mhp akkreditering, at opsøge et 4-timers kursus fra en af de organisationer som DRG samarbejder med. Læs evt. mere her.